Biasanya korang buat roti gulung sardin, celup dalam telur tjen golek2 dengan breadcrumbs lepastu goreng kan?
Hee
Mommy pulak biasanya guna kulit popia, baru rangup dia bertambah..makan panas-panas lagi laaa..leleh air liur nie.haha
Okays, mommy nak share camne mommy bikin benda alah ni.
Simple je, korang lagi terer dr mommy senarnya.hehe
Inti nya simple, buatlah inti apa pun yg korang selera and tringin nak makan.inti kentang ke, curry ke, ayam ke, cheese ke,mushroom ke..mommy buat inti daging black pepper.dah kbetulan musim raya haji ni kan..daging pun banyak..apa lagi..daripda dok buat goreng kunyit..sup..masak kicap..apa kata kita olah sikit.
Daging black pepper ni korang masak macam korang nak buat lauk makan nasi.
Tumis blended bawang putih,bawang merah, dan blended black pepper, bila naik bau, masuk sedikit sos turam, masuk air sikit,masukkan daging...masak hingga empuk, masukkan sayur pilihan korang.Mommy oakai carrot je..then masukkan beberpa potong lada, bawamg besar yg dah dihiris, gaulkan rata.Matikan api, masukkan garam.
(Mommy selalu cuba elak utk tidak masak garam tu, sebabnya tak baik untuk kesihatan) even kadang terlupa.haha
So dah siap inti, sejukkan sebentar, kemudian balutkan dengan kulit popia macam ni.
Taraa..dah balut..bolehlah pecahkan sebiji telur, golekkan atas telur popia ni, kemudian golekkan pula dalam breadcrumbs macam dalam gambar ni..
Nah..sedia untuk digoreng garing...deep fry tau...baru sedappp..makan panas2 lagi perghhh..cicah dengan sos cili and mayonais..
Wuiii sedap wehhh
Comments
Post a Comment